כאבי וסת

כשסבלת מכאבים בזמן הוסת ואולי גם עכשיו בטח אמרו לך שככה זה להיות אשה. ובכן, זה לא מדוייק. רחם בריאה וחזקה, מונחת במקומה, מוזנת כראוי, שיש לה מערכת פינוי טובה אמורה להשיל את הרירית שלא הופרתה בקלות. אם את סובלת מכאבים יש לכך סיבות,  ואפשר לטפל, אפשר להקל, אפשר לאזן בהדרגה.

אז למה?


מיקום הרחם - הנחת היסוד המרכזית בשיטת סובדה מסבירה שמיקום הרחם הוא קריטי לבריאות האשה.  הרחם מוחזקת באמצעות שש עשרה רצועות שנקשרות לאזורים שונים באגן, כאשר מאיזושהי סיבה הרצועות נחלשות או מכווצות יתר על המידה הרחם נאינה נתמכת כראוי ונאלצת לזוז ממקומה המדוייק עבורה. היא עשויה לנטות לצדדים לפנים או לאחור כך שהיא אינה זוכה להזנה טובה שמגיעה אליה דרך כלי הדם, היא גם עלולה ללחוץ על כלי הלימפה שאינם מצליחים לפנות פסולת כראוי מה שגורם להצטברות פסולת באזור האגן כולו, רמת הדלקתיות עולה ומכאן יתכנו כאבים. כאשר יכולת פינוי הפסולת  אינה במיטבה והרחם מתקשה להתכווץ בקלילות היא נאלצת להשקיע מאמץ רב שבא לידי ביטוי בכיווצים עזים במטרה לשחרר את הפסולת שהצטברה לפעמים גם מווסתות קודמות. אחד הסימנים לכך הוא הכתמות חומות לפני הוסת ואחריה.   

כאבי וסת אינם גזירת גורל. את לא אמורה לצרוך כמויות של משככי כאבים כדי לעבור את הימים האלה. 


סיבות רגשיות - לפעמים הרחם מחזיקה יותר מידי.  היא שוכנת בתחתית הגוף, טמונה בה יכולת התחדשות אדירה מצד אחד אבל גם נטיה להכיל את כל מה שליבך לא יכול. אירועים, חוויות, זכרונות שלא עברו עיבוד, שלא עוכלו כראוי נדחקים לתוכה והיא לעיתים עמוסה מידי. יש לה פה. והיא צועקת צעקה שאת חווה ככאב. היא מדברת בשפה שאנחנו לא תמיד מבינות, לא תמיד קשובות אליה. המגע העדין, הקשוב, תשומת הלב שהיא מקבלת מאפשר לה לשחרר בהדרגה רגשות וזכרונות שהיא מחזיקה. תורת הקבלה מספרת שיש לה יכולת לקבץ לתוכה את כל הגבורות שאת נושאת. לגבורות יש צד חיובי - כוחות נפש שניתנו לך  כדי לחיות חיים מלאים ואוטנטיים. מצד שני גבורות שלא מצליחות למצוא את יעודן, גבורות שאינן נתמכות בחסד ובאהבה יכולות להפוך לכעס, תסכול, עצב וכאב.  לדינמיקה הזאת יש שני רבדים האחד פנימי בתוכך והשני במרחב הזוגי.  עבודה פנימית, התבוננות, חמלה הכרה וקבלה יכולים להיות  מנת החסד והאהבה שאת מביאה לעצמך מעצמך. לעיתים אנחנו נוקשות, ביקורתיות ושיפוטיות מידי כלפי עצמנו ומתקשות להביא רכות למערכת היחסים עם עצמנו.  בנוסף לכך, חשוב לדעת, הרחם נוטה לצבור גם את האנרגיה הזכרית של בן הזוג.   כל מה שנכנס לרחמך נרשם. אם את בזוגיות טובה אוהבת ותומכת הרי שהצד הנעלה של הגבורות מתגלה. מפגש אינטימי ואוהב מרצון חופשי ומלא עם בן זוגך מעצים אותך. את יכולה להבין בעצמך מה התוצאה כאשר המפגש האינטימי לא כזה.  

כאשר הרחם עמוסה ברגשות מכאיבים יש לה נטיה לזוז ממקומה המדוייק עבורה, להתקפל לפנים, הצידה או לאחור. להתקפל מבושה, מצער או פחד,  להתכדרר כדי להגן על עצמה. היא מתקשה לסלק את המיותר והתוצאה לפעמים באה לידי ביטוי בכאבי וסת. 


ויש כמובן סיבות נוספות כמו אנדומטריוזיס, אדנומיוזיס, יתכן שיש מיומה או פוליפ ובכל מקרה כאשר ימי הוסת קשים במיוחד כדאי להבדק תחילה אצל רופא מומחה.  


איך הטיפול יכול לסייע? 

עיסוי רחם בטן ואגן כמו גם מגע קרניוסקראלי מסייעים להרגעה ותומכים בתהליך השיבה של הרחם למקומה.  הוא משפר את זרימת הדם והליפמה ובכך משפר תהליכי הזנה ופינוי, משחרר את הסרעפת ומיטיב את הנשימה, מאזן את המערכת ההורמונלית ומסייע לך להתחבר לרחמך.

בדרך כלל יהיה צורך ביותר מטיפול אחד כדי לחוש הקלה ולעיתים תהליך ניקוי הרחם יהיה כרוך בוסתות או לפחות בוסת אחת קשה יותר. יתכן דימום מוגבר, קרישי דם, חולשה וכאבים. בנוסף לכך לעיתים אציע אמבט אדים ואגינלי לתמיכה בניקוי ותמיד עיסוי עצמי שאלמד אותך יהיה משמעותי במיוחד. (מדובר בעיסוי עצמי פשוט שמשכו תלוי בך, בנכונות שלך להשקיע בעצמך בין 5-15 דקות ביום או לפחות כמה פעמים בשבוע).


הטיפול כאמור חיצוני בלבד, עם מעט שמן ממוקד באזור הבטן האגן והגב התחתון.